Patrik & Vegar

Foto: Bo Arrhed

Superduoen Patrik & Vegar kommer til Heme dine 2017. Feleduoen spiller folkemusikk fra Sverige og Norden med en energi, lekenhet og varhet som får oss til å danse.

Patrik og Vegar var de første studentene på Norges Musikkhøgskole sin grunnutdanning for folkemusikere, og de hadde Sven Nyhus som læremester. Årene sammen i Oslo førte til et tett og lekent samspill, med sterk rytmisk forankring i den folkelige dansen fra Sverige og Norge.
I 2007 tok de mot til seg og gav ut sin første plate, Finnskogen Brinner, med musikk fra grensetraktene mellom Sverige og Norge. Platen fikk mange gode anmeldelser, og de fikk også Folkelarmprisen for beste tradisjonelle plate i 2008.
Senere har de fortsatt å spille sammen, både som duo og i ulike konstellasjoner, blant annet med spel- og dansegruppa Fant & Fente.

I juli 2016 kom duoens andre plate, Grådask Gråvær. Ei plate full av energi, lek og levende samspill. Slåttene de spiller er sterkt forankret i kropp og bevegelse, og derfor kommuniserer de også så godt med danserne.

 

Patrik Andersson (f. 1971) har en tone og et folkemusikkspråk som passer godt inn i både det

Foto: Bo Arrhed

tradisjonelle og det eksperimentelle. Patrik har i alle år vært opptatt av dansemusikk, og markert seg sterkt på dette i Europa.

Patrik er nå leder for folkemusikkstudiet ved Malungs folkehögskola i Sverige. Han fikk i 2006 stipend fra Segerfonden, og Landstinget Sörmlands Kulturstipendium 2010.

 

 

Foto: Bo Arrhed

Vegar Vårdal (f. 1975) har en energi og et tonespråk som tar folkemusikken på alvor, for her er det plass til improvisasjon, leik, rytmikk og dialektale ulikheter. Som Patrik synes Vegar det er viktig å jobbe innenfor flere genre, men alltid med folkemusikken som base. Han fikk i 2016 statens kunstnerstipend for å jobbe videre med ulike måter å presentere folkemusikken på.

Vegar er daglig leder av kulturproduksjonsfirmaet Kultivator AS, og har ansvaret for feleopplæringen på landslinja i folkemusikk på Vinstra vgs. Han er også lærer i fele på Norges Musikkhøgskole og Griegakademiet i Bergen/ Ole Bull-Akademiet.

 

Patrik & Vegar spiller både duokonsert og til dans i løpet av festivalen 14.-16.juli. Gled deg!

 

Medvirkende:
Patrik Andersson – fele
Vegar Vårdal – fele

 

Les mer om Patrik og Vegar på deres hjemmeside (trykk her) eller følg de på Facebook (trykk her).