Spell

PATRIK ANDERSSON

Foto: Bo Arrhed

Patrik Andersson (f. 1971) fra Sverige, har en tone og et folkemusikkspråk som passer godt inn i både det
tradisjonelle og det eksperimentelle. Patrik har i alle år vært opptatt av dansemusikk, og markert seg sterkt på dette i Europa.
Patrik er nå leder for folkemusikkstudiet ved Malungs folkehögskola i Sverige. Han fikk i 2006 stipend fra Segerfonden, og Landstinget Sörmlands Kulturstipendium 2010.

Patrik underviser de eldste deltakerne.

 

 

VEGAR VÅRDAL

Foto: Bo Arrhed

Vegar Vårdal (f. 1975) har en energi og et tonespråk som tar folkemusikken på alvor, for her er det plass til improvisasjon, leik, rytmikk og dialektale ulikheter. Han fikk i 2016 statens kunstnerstipend for å jobbe videre med ulike måter å presentere folkemusikken på.
Vegar er daglig leder av kulturproduksjonsfirmaet Kultivator AS, og har ansvaret for feleopplæringen på landslinja i folkemusikk på Vinstra vgs. Han er også lærer i fele på Norges Musikkhøgskole og Griegakademiet i Bergen/ Ole Bull-Akademiet.

Vegar underviser de yngre deltakerne.

 

 

ELSE MYHR

Foto: Veronika Johnsen

Else Myhr fra Trysil er hovedansvarlig for Sommerleiren.
Hun er utdannet folkemusiker og folkemusikkpedagog fra Musikhögskolan Ingesund – Karlstads universitet, med fele som hovedinstrument. I 2011-2013 fikk hun tildelt Hedmark fylkeskommunes kunstnerstipend for å fordype seg i folkemusikken i Trysil og Engerdal. I januar 2015 ga hun ut solo-CDen ”I spillende stund” med materiale herifra.

Else underviser de yngste deltakerne.

 

Dans

MARGRETE NORDMOEN

Foto: Marius Nielsen

Margrete Nordmoen (f. 1969) er folkesanger, folkedanser og produsent fra Trysil bosatt ved Hamar. Margrete er rektor i Løten Kulturskole og har tidligere jobbet med Musikk i Hedmark og danseprosjektet Bygda Dansar i Hedmark. 

Margrete er hovedinstruktøren på dansekurset under Sommerleiren og vil lære bort bla. runnom, runddans og pols. Hun er også en veldig dyktig sanger og det vil vi få høre flere ganger denne helga.

 

 

MARTIN MYHR

Foto: Bjørn Håvard Larsen

Tryslingen Martin Myhr (f. 1960) bor i Hallingdal og jobber som folkedanser på heltid. Han er kjent bla. fra dansekompaniet Frikar som kom til finalen i Norske Talenter (2008). Martin har gjennomført flere tusen skole- og teaterforestillinger og han har vunnet Landskappleiken (NM) hele 7 ganger.

Martin skal særlig undervise i halling. Kanskje vi får lære et par gokarstykkje også?

 

Workshop

Trekkspillworkshop med Ole Nilssen

Foto: Cathrine Dokken

Ole Nilssen (f. 1993) fra Løten holder en liten trekkspillworkshop for alle deltakerne for å gi de et lite innblikk i hva trekkspill er, hvilke ulike typer som finnes, og kanskje vi til og med får se innsiden av instrumentet. Ole forteller og viser. Vi får også høre hvordan instrumentet kan høres ut.

Les mer om Ole Nilssen her.

 

Fløyteworkshop med Steinar Ofsdal

Steinar Ofsdal (f. 1948) fra Oslo er musiker, komponist og professor og har lang erfaring innenfor musikkfeltet. Han har gitt ut flere plater og publikasjoner gjennom sin lange karriere. Nå er han professor på Norges Musikkhøgskole. Steinar gir oss et lite innføringskurs i fløyte, og da særlig seljefløyte. Steinar forteller, viser og spiller for oss. Vi får også prøve litt selv med god veiledning fra Steinar.

Teaterworkshop (instruktør kommer)

 

Friluftsliv

Tur og kurs med Per Jørgen Høye

Per Jørgen Høye fra Trysil tar deltakerne med på turer i fjellet og byr på flere spennende friluftslivsaktiviteter gjennom hele leiren. Kanskje vi får lære å fiske, eller bli med på en badetur i elva? Aktiviteten tilpasses alle, så det er bare å glede seg.