Fjellturer

Fra Galtåsknappe

Fjellturer

Ta deg tid til en trivelig fjelltur i det flotte området rundt Lillerøåsen. Gå alene, eller bli med på guidet tur.

Vi er så heldige at vi har flere dyktige turledere med på laget som gjerne deler av sine erfaringer, tips og kunnskap om området og botanikken rundt Lillerøåsen.

«For meg er det å være ute å være tilstede. Bruke sansene til å ta innover seg naturen rundt en. Se spor etter elgen, lukte god tyrived, kjenne at skia glir i nysnøen, kjenne smaken av nyplukka multe og høre orrfuglen buldre i det fjerne. Da legger jeg bort telefonen og er tilstede»

-Per Jørgen Høye

Gå til festivalen?DSC00274

En fjellfestival i telt blir fort mye bedre om man tar bena fatt for å komme dit. Bli med turleder Per Jørgen Høye og gå til festivalen på Lillerøåsen fredag 8.juli!

For tiden er han friluftslærer på Hardanger Folkehøgskule og har arbeidsplassen sin i en kano, ved et bål, oppå et par ski, under en sekk eller inni et telt.

 

Her kan du lese mer om et av Høyes turforslag som ender opp på Lillerøåsen.

Her kan du lese om turen som Per Jørgen selv vil være med å gå til Lillerøåsen. Torsdag 7.juli starter turen fra Østfjellet og går mot Hognsjøen. Med ei overnatting ender turen opp på festivalområdet på Lillerøåsen fredag ettermiddag 8.juli. Bli med på en trivelig tur!

 

Fellesturer fra Lillerøåsen

Det er flere mindre turer man kan bli med på under festivalen. Lørdag 9.juli har du to valg.

Knut Røshøa_2224

 

Bli med DNT Trysil og Engerdal v/ Knut Eggen på guidet tur opp på Østerfjellet, en av Femund Engerdals nye toppturer. Det er et flott, lettgått terreng med utsikt i alle retninger.

 

Turen passer for både voksne og turtrente barn med en varighet på ca. tre timer, inkludert en pause på toppen. Ta med egen mat. Når vi kommer ned igjen er det bading i Laugarfloen for dem som vil!
Turleder Knut Eggen (bildet) har finpusset stien til turen.

 

 

 

 

13187771_1045096342244575_1524052861_nVil du gå en litt kortere tur kan du bli med fra Lillerøåsen kl. 15.30. Da tar vi turen til Bjønnsten.

Her får vi med oss botaniker og felespeller Jan Wesenberg som forteller oss om planter vi møter på.

Ved Bjønnsten tar vi en kaffepause. Ta med kopp. Ta med egen mat etter behov.

 

 

 

Begge turfølgene er tilbake i god tid før lørdagens kveldsprogram begynner kl. 18.

 

God tur!

 

Turtips ved turleder Per Jørgen Høye